Kas sa Tihemetsa (Pales-) Tiinat tead?

Naljad kõrvale jättes, on möödunud  tõsine töönädal. Dura Alqares alustan peatselt inglise keele lisatundidega. Kahjuks tuleb tõdeda, et sealsete inglise keele õpetajate tase on üsna keskpärane. Ka minu keel ei ole täiuslik, kindlasti mitte, aga no kui inglise keele õpetaja ütleb "when sun shine, flower grow", ei olegi lastelt paremat oodata. Minu tundidesse pani ennast kirja poole rohkem noori, kui kavatsesin võtta, kuid kuna nad kõik kindlasti päriselt kohale ei tule, saab vast kokku normaale rühm.

Teel koolist külasse

Jalkaklubi sel nädalal ei olnud. Otsustasime sellega edaspidi jätkata vaid korra nädalas ning seekord oli lastel kolmapäeval eksam. Pühapäeviti annan nüüd muusikateooriat. Samuti reedeti. Siit ka nädala üllatus - endise viie tööpäeva asemel on mul neid nüüd nädalas kuus. Hurraa, reisimise peale kulub vähem raha (silver lining, eksole).

Hamse tund oli vahva, tõepoolest on nähtavaid edusamme. Või on mu ülesanded talle liiga lihtsad. Praegu mängime lihtsaid viisijupikesi, ühe ja teise käega ning ka mõlemaga. Kõrva poisil on ja tahtmist ka. Ja tal on hästi tore perekond, tõepoolest armsad inimesed.

Näide sellest, et mu pea on kõikvõimalikku prügi täis #kunst


Mu pea on kõikvõimalikku prügi täis. Pikad päevad on väsitavad, ilmad on hallid ja energiat on vähe. Loodetavasti läheb varsti soojemaks (kohalikud kirjeldavad praegust ilma kui talve tagasitulekut, selline 15 kraadi ringis poolvihmane jura on). Tundub nagu mu keha töötaks puhtalt d-vitamiinil ja tähtedel. Taevas on siin öösiti selge ja tähine.

Kolmel korral nädalas hakkan nüüd lasteaias käima muusikatunde andmas. Täna oli esimene kohtumine, mis läks väga hästi. Lausa lust väikeste rosinasilmsete nubludega lärmi teha ja trallata! Tegemist on muusikakallakuga lasteaiaga, mis teeb koostööd kohaliku konservatooriumiga (või on koguni osa sellest). Direktor on hästi armas naisterahvas. selline lõbus.



Laupäeva veetsin Jeerikos. Siit mõned tähelepanekud, mis on ehk abiks tulevastele reisijatele:
1. Ükskõik, kui punk sa oma südames oled, üleni mustas ei ole hea mõte 30 kraadi kätte uitama minna. Välja arvatud juhul, kui tahad end tunda liimipulgana. Siis, palun väga.
2. Service Ramallah'st Jeerikosse möödub nii Kiusatuse mäe alguspunktist kui Tell-es-Sultanist. Palu bussijuhil end õiges kohas maha lasta, et säästa end lisakulust. Välja arvatud juhul, kui oled masohist. Siis, palun väga.
3. Päikesekreem, lapsed! Jeeriko on põhimõtteliselt kõrbes, lisaks väga madalal. Ilmselgelt on seal kohutavalt kuum ja päike kõrvetab erilise hoolega. Kreem ja vesi peavad olema kaasas. Välja arvatud juhul, kui sulle meeldub kaunis punane jume. Siis, palun väga.
4. Kui kavatsed ühe otsa sõita õhutrammiga (mis pidavat olema maailma pikim köisraudtee), mõtle ümber. On ainult edasi-tagasi piletid. mis on täiega ülehinnatud (20 euri!).  Selle asemel luba endale mäkke jõudes üks külm värske mahl.

Mina loomulikult oma nõuandeid ei jälginud.

Iu, ajalugu. Mingi loodus ka, rõve.

Comments

Popular Posts