Mõtisklusi teemal "Mõtisklused erinevatel teemadel"

Kuna mõnda aega ei ole üldse siia postitanud ja teksti on kogunenud oi kui palju, panen siia kirja jälle mõned lausejupid.

As it has been a while since my last post, I have written a lot and will share with you only some selected snippets.

22.päev Avignoni

Festival kestab siin teist nädalat. Linn on paksult rahvast täis, kõik kohad on plakatitega kaetud, vanalinnas ringi kõndides oled pidevalt ümbritsetud esinejatest ja kaubitsejatest. On elavaid skulptuure, portretiste, kloune ja muusikuid. Elav ja kirev on see linn. Mulle väga meeldis üks etendus, mida vaatama juhtusin. See kestis ligi tund aega ja seisnes selles, et näitleja pani vabatahtlikud publikust lollusi tegema. Aga see oli kõik nii võluv, et rahvas naeris nii, et piss püksid. Tõepoolest andekalt tehtud.

The festival has been on for two weeks. There is a lot of people, posters everywhere and when you walk around the old town, yiu are constantly surrounded by performers or salesmen. There are living monuments, portrait artists, clowns and musicians. The city is bright and alive. I really enjoyed a show I saw. It lasted about an hour and pretty much consisted of the actor making volunteers from the audience do stupid things. And it was some so charmingly, that the crowd laughed the while time through.

23.päev Lyon

Uus idee - hakkan elavaks skulptuuriks.

New plan- I will become a living statue.

24.päev

Mul hakkab ilusatest majadest kõrini saama. Kõik see ajalugu ja kultuur ja pitsrõdud..

I have had enough of the pretty houses. All that history, culture and lavey balconies...

Mulle üldse ei meeldi see teistest sõltuv eluviis. Praegu tahaksin koju minna, aga võõrustaja tuleb alles 2 tunni pärast, seega istun kohvikus ja kirjutan, sest õues on harjumatult külm. Veel üks tähelepanek: mu riided on mulle suureks jäänud. Ja kindlasti ei ole asi lihtsalt kulumises ja väljavenimises, eksole.

I really don't like this life of dependence. For example I would like to go home now, but ny host will be out for another 2 hours, so I have to sit and write in a cafe, as it is way töö cold outside. On a sidenote: my clothes seem to be too big for me. That can't br just because they get old and baggy, right.

25.pöev

Igatsen kodu. Oma patja ja oma nõusid, mida pesta ja oma pilte täis seinu. Mulle väga meeldiks, kui ma välismaal kusagil sellise kodu leiaksin. Aastakeseks või nii. Aga Lyon mulle ei meeldi, ta on liiga suur, liiga steriilne.

I miss home. My own pillow and my own dishes to wash and my own walls full of pictures. I would really like to find a home like that somewhere abroad. For a year or so. But I don't like Lyon. It's too big, too sterile.

26.päev Grenoble

27.päev

Täna jalutasin terve päeva mööda imeilusat linna ja olin pea terve see aeg muremõtteis. Päris hirmus in ihuüksi mägedesse minna.

Today I was walking around the beautiful town the while day, all the while being worried about tomorrow. It's quite scary, going to the mountains by myself.

Praeguse CS hostiga mul väga vedas. Jakob Saksamaalt on väga tore, rõõmsameelne, elav ja jutukas. Meiega on siin ka Mona Pariisist. Ta elab seal suht getos, kus pimedas ringi jalutades võib nii mõndagi juhtuda.

I got really lucky with CS this time. Jakob from Germany is fun, talkative and lively. With us is here also Mona from Paris. She lives in kind of a ghetto area, where walking the street at night can be pretty dangerous.

28.päev Le Gua

Nii mõnus on jälle jalutada! Ilm on täiuslikult päikseline, samas tuul mägiselt jahe. Lülitasin oma tehnoloogia välja. Kaardist ja rajamärgistusest piisab. Üldiselt oli tänane  rada kerge, kui välja arvata kaks järesrikkust ülijärsku tõusu-langust. Päris kurnav on oma tohutu kotiga pea püstloodis üles ronida. Aga vaated on imelised. Ma olen Alpides! Kas pole see mitte lausa uskumatult vaimustav!

It's so nice to walk again. The weather is perfectly sunny, the wind cool. I switched off my technology. A map and pathsigns are enough. Todays path was quite easy, except for two very steeo rises and falls. It's not much fun climbing up almist a straight wall with my huge backpack.

Leidsin omale ööseks täiusliku koha, jõe kaldal, ümberringi mets. Üks pere tuli siia kalastama. Mina žongleerisin parasjagu oma pulkadega ja püüdsin kohe väikese tüdruku tähelepanu. Nii lihtne on lastega sõbrustada.

I found a perfect place for the night. I'm by a river, in the middle of a forest. A family came fishing here. I was just juggling my sticks and caught the attemtion of a little girl. It's so easy to make friends with kids.

29.päev Saint-Michel-les-Portes

Täna hommikul viis mult une mägine külm. Mu telk on väga väike. Kui ma koti jalutaisse panen, ei mahu ma kuidagi jalgu sirutama. Lisaks muutub kogu hingeõhk veeks ja pärast paari tundi telgis on seinad läbimörjad. No katsu sa siis niimoodi magada.

This morning I was woken by the freezing mountain air. My tent is very small, so when I put mu bag in it, there is no room to stretch my legs. Also, my breath turns into water, so after just a couple of hours in the tent, the walls are soaking wet. How can you sleep like that.

St Micheli jõudes üritasin Rainbow'd leida. Ei leidnud. Selleks ajaks lõid jalad juba tuld, seega hääletasin külla tagasi, et seal tellimiseks koht leida. Lõpuks sättisin end piknikuplataile maantee kõrval. Loodan, et kui pimedaks läheb, ei ole mind tee pealt näha. Jakobilt saadud pluusid in vägagi kasulikud!

After reaching St Michél I tried to find Rainbow, but didn't. By that time my feet were already on fire, so I got hitchhiked back to the village to find a place for the tent. Finally I settled in at a resting area next to the highway. I hope I don't be seen from the road after dark. The clothes I got from Jakob are lifesavers, honestly!

30.päev Aix-e-Provence

Täna oli jälle täitsa mõnus. Kohtasin toredaid inimesi ja suurem osa mu tänastest autojuhtidest rääkis inglise keelt. Esimese peatuse tegin Sisteronis, mis on eemalt vaadates väga ilus, kuid kus tegelikult suurt vaadata ei ole. Aix-en-Provence on nunnu, kirju ja elav. Peale linnatiiru tulin hostelisse. Auberge de Jeunesse'ide võrgustik on siin üsna ok ja taskukohane. Vähemalt seda ma endale väidan, vältides samal ajal mõtlemist oma aina kitsamaks jäävale eelarvele. Homme ootab mind Nice, ülehomme Monaco ja Itaalia.

Today was nice again. I met some great people. Most of the drivers spoke English today. My first stop was Sisteron - beautiful from afar, but nothing special as you get closer. Aix-en-Provence is cute and colourful. After a quick your I came to a hostel. The network of Auberge de Jeunesse's is quite ok and affordable. Or so I keep tellingud myself, while avoiding thinking about my constantly shrinking budget. Tomorrow I will go to Nice, the day after to Monaco and Italy.

Comments

Popular Posts