Ma kõnnin ja kõnnin otsata teel...

Marsruut I

Nädala pärast asun teele, seega on ehk paras aeg oma plaanid avalikuks teha. Plaan on lihtne - Tarvastu-Ateena. Jalgsi. Kohale jõuan sügisel, tagasi..kes teab.

Küll aga ootan teid minuga Lätini kaasa jalutama. 2 päeva Lillini.

Ja noh, nüüd peaks vist pikalt ja laialt kirjutama oma emotsionaalsest seisundist, aga see on üpriski sõnulseletamatu. Seega vaadake pilti, käige sõrmega üle selle sinise joone ja kujutage ette, et iga millimeeter on 10 minutit kõndimist kesk lagedaid rapsipõlde ja linnulaulu või paduvihma ja hakikisa. Või et silmad on tolmu täis, kuna just otsustasid neli traktorit sinust kruusateel mööda sõita. Või et sul sai just vesi otsa ja järgmise veekoguni jõuad mõne tunni pärast. Või et su seljakoti rihm läks juba esimesel kõndimispäeval katki. Või et päike on soe ja metsad on maasikaid täis.

Kurb on Tartust ära minna.

-
In a week I will start a new journey, so it is about time to make my plans public. The plan is simple - Tarvastu - Athens. On foot. I will be there in autumn and back home..who knows.

But I do invite you to join me for parts of the way-

And, well, I guess I could explain my "emotional situation" now, but it´s quite indescribable. So you can look at the picture, trace the blue line with your finger and imagine every millimeter to be 10 minutes of walking around wide fields and listening to songbirds or pouring rain and screaming crows. Or eyes full of dust, because three tractors just passed you. Or that you ran out of water too soon. Or a strap of your backpack broke on the very first day. Or it´s perfectly warm and the forests are full of wild strawberries.

It´s sad to leave Tartu.

Comments

  1. Ma saan nüüd niiviisi aru, et magistriõpingud on läbi saanud ja enne doktorantuuri tahad veidi pead tuulutada. Kas kavatsed kogu tee jalutada või plaanid väheke sohki ka teha punktist A punkti B hääletades? Seda "kinopilti" tahan ma küll näha, kuidas Sa hakkad üle mägede jalutama. Enne Ateenas maandumist avanes lennukist suursugune vaade päris võimsale ning suurele mäeahelikule..... Igal juhul soovin Sulle kerget jalga, vastupidavaid jalavarje ning hoidu veepuudusest! Kõike head Sulle sel pikal teel!

    ReplyDelete
  2. Minu seekordna magistrikatsetus piirdus üheainsa semestriga. Seega puhkan pead enne õiget magistritamist. Varssavist edasi lähen häälega mõnda aega, Balkanitesse. Ja siis ikka jala edasi :) Aga tänan heade soovide eest!

    ReplyDelete
  3. Nii äge ettevõtmine! Usun, et naudid seda kõike täiega! Ma mina jälgin ja hoian pöialt Su kandadele ja pöidlale, kui selle appi võtad :) Ohutut ja seiklusterikast teekonda!

    ReplyDelete
  4. Midagi nii kreisit pole tükk aega lugenud... Aga nii lahe. Elu on elamiseks ja just sedasi seda elatakse! Päriselt. Mitte virtuaalses maailmas, kus inimestele ainult tundub, et nad elavad. Õnnistatud rada sulle!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts